.KYNTTILÄTUNNELMA ILMAN KYNTTILÖITÄ.

Pimeään vuodenaikaan mä tykkään kynttilöistä todella paljon, mutta välillä ne on myös tosi ärsyttäviä. Tuikut palaa keskimäärin nelisen tuntia kerrallaan, sit pitäis laittaa uudet tilalle ja niitähän sitten kuluu, kun kynttiläkausi on ”kuumimmillaan”. Sitten on tietenkin tämä, että älä jätä kynttilöitä vahtimatta, eli jos poistunkin huoneesta vähäksi aikaa ja satun jäämäänkin jumiin (esim. läppärille), pitäisi tuikut ja muut kynttilät muistaa aina sammuttaa, mutta jos poissaolo ei sitten olekaan niin pitkä kuin oletettua, pitää ne taas sytyttää uudelleen. Ihan first world problem taas, mutta silti.

tunnelmavalaistus_01

Olenkin nyt tykästynyt patterillisiin pikku tuikkukynttilöihin, joissa on sellainen lepattava ledivalo. Tuolla senkin päällä huurrelasisissa tuikkukipoissa ollessaan nämä feikkituikut näyttää aivan aidoilta kynttilöiltä, kunhan ei katso tuikkukippoon sisään.

tunnelmavalaistus_03

Siellä on nimittäin tämmöinen. Prismassa myytiin näitä kahden tuikun pakkauksissa extra-pattereiden kanssa muutaman euron hintaan. Pohjasta vaan nuppi ON-asentoon ja voi nauttia kynttilätunnelmasta hämärtyvässä illassa ilman stressiä siitä, että polttaa kotinsa ihan vaan hajamielisyyttään. Näitä kynttilöitä voi myös polttaa ”ahtaissa koloissa”, kuten hyllyssä, vaikka yläpuolella olisikin toinen hylly, ilman pelkoa palokunnan vierailusta. Turvallinen vaihtoehto myöskin lapsiperheessä tai sellaisissa lemmikkikodeissa, joiden lemmikit ylettyy itsenäisesti vähän korkeammalle kuin nämä meidän lattiamakkarat. Näitä tuikkuja ajattelin hankkia lisää asap!

tunnelmavalaistus_04

Tykkään muutenkin iltaisin pitää vähän sellaista pehmeämpää valaistusta olohuoneessa (huone oli oikeasti aika pimeä tätä kuvaa ottaessa, mutta en vissiin osaa käyttää mun kameraa) ja kattolamppua käytetäänkin oikeastaan vain silloin, kun oikeasti tarvitaan kunnon valaistusta. En ole varmaan edes näyttänyt meidän olohuonetta tästä kulmasta ennen. Tästä vastapäätä (eli kameran takana) on siis se meidän kulmasohva ja kuvassa oikealla yllä nähty vanha senkki. Nojatuolit löytyi IKEAsta ja ovat muuten ihan hullun hyvät istua! Yllätyttiin positiivisesti.

tunnelmavalaistus_05

Laitettiin vähän valoja takapihan puuhunkin, kun marraskuu koitti ja alkoi olla niin pimeää, että ilman taskulamppua ei enää nähnyt Lyyliä (tuota pikku mustiaista), kun se meni takapihalle pissille. Kieputettiin valonauha puun etummaisen rangan ympärille ja niin korkealle oksiin, kuin valoja vaan riitti ja ne onkin tosi kivat tunnelmavalot tuossa.

Oletteko te tutustuneet patterillisiin tuikkuihin tai laittaneet jo kausivaloja pimeyden keskelle?

3 thoughts on “.KYNTTILÄTUNNELMA ILMAN KYNTTILÖITÄ.

  1. Tulipa hyvä vinkki! Ledi-tuikut! :)
    Itsekin tuskailen aina noiden tuikkujen kanssa, palavat kuumasti – ei niitä voi laittaa mihin tahansa ja vaihtoväli on jatkuva.
    Ja ne paristothan voi viedä kierrätykseen (nuo paristot on se, miksi kyseinen tuote tökkii). Kiitos!

  2. Itse ostin viime talvena Clasulta pöytäkynttilän näköisiä patterikynttilöitä, joissa on ihan superkätevä ajastustoiminto; kun kynttilän laittaa ensimmäisen kerran päälle tuon ajastustoiminnon kanssa niin se pysyy päällä sen 5-6h, sammuu automaattisesti ja syttyy uudestaan automaattisesti päälle samaan aikaan seuraavana päivänä.

    Olen niin pelkuri oikean tulen kanssa, että tavallisia kynttilöitä en uskalla polttaa mutta nämä ajastetut patteriversiot ovat olleet niiiiiiin hyvät, ei tarvitse aina erikseen käydä painelemassa jokaista päälle ja pois, vaan voi vaan nauttia :)

  3. Meillä on muutamat noita patterillisia tuikkoja, hyvin ajaa asiansa. Huonopuoli on se, että se kynttilän tuoksu jää puuttumaan, joka on itselle osa kokemusta. Mutta onhan nuo turvallisempia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.