.MARI TAHTOO MEIKKAA.

Osa ehkä huomasikin, että viikonloppuna julkaisin blogin etusivulle yläbannerin alle kolmen postauksen sliderin, jossa esitellään tätä uutta yhden naisen meikkipalvelua. Kyseiset postaukset tulevat pysymään paikoillaan ainakin toistaiseksi.

Olisi nimittäin tässä tarkoitus alkaa tekemään meikkikeikkaa ihan tositarkoituksella. Olen satunnaisia keikkoja tehnyt muutaman keikan vuositahtia ystäville, työkavereille ja kavereiden kavereille päivätöiden ohessa ja ne on aina ollut tosi kivoja tehdä.

Olen tosiaan ollut kosmetiikka-alalla töissä jo vuodesta 2004 ja tehnyt meikkauksia sekä töissä että vapaa-ajalla jatkuvasti kiihtyvällä tahdilla. Joissakin työpaikoissa olen meikkaillut enemmänkin ja joissakin toisissa taas vähemmän, mutta aina sitä on jonkin verran tullut tehtyä. Nyt tässä nykyisessä työssä teen meikkejä useampia satoja vuodessa ja kun vuosia on tässä takana jo reippaat viisi niin siitä voi heittää karkeaa laskelmaa, että kuinka paljon niitä on tullut tässä viime vuosina tehtyä :D Olen meikannut ihan kaikenlaisia kasvoja: nuoria esiteinejä, valkotukkaisia mummeleita ja kaikkia muita ikäryhmiä sieltä välistä, lurppaluomia, suuria ja pieniä silmiä, etnisiä leidejä, silkoisia ja ryppyisiä. Aivan k-a-i-k-k-e-a. Meikattavien kasvokirjo on jo aika mittava ja kaikista on saatu oikein edustavia milloin mitäkin tilaisuutta varten. Mikään ei oikeastaan enää yllätä, niin monenlaisia leidejä on tullut meikkailtua, että itsevarmuus omasta osaamisesta on vahva.

1533_haameikki_02
Tytille häämeikkiä 2015 – Kuva: Iiro Rautiainen (Kuva tästä postauksesta.)

Mulla on myös kattava tuotetuntemus erityisesti selektiivisten kosmetiikkasarjojen meikkituotteista ja olen tätä tietoa hyödyntänyt kerätessäni meikkipakkia varten sopivia tuotteita. Työvuosien varrella on tullut käytettyä jos jonkinmoista meikkituotetta ja ne omat lempparit on kyllä nousseet sieltä selkeinä tähtösinä esiin ja niitä olen tosiaan kerännyt sitten pakkiinkin, koska tiedän tuotteiden toimivan ja sopivan mahdollisimman monelle meikattavalle.

Nyt sitten tosiaan ajattelin, että alan hyödyntämään tätä vuosien varrella haalittua ammattitaitoa enemmän myös ihan oman nimen alla. En aio jättää mun päivätyötä, joten siitä johtuen en ehkä pääse kaikille keikoille mitä kenties tarjotaan, mutta sen kanssa on nyt vaan elettävä. Tarkoitus on kuitenkin tarjota meikkauspalvelua lähinnä yksityishenkilöille ja käytännössä tämä tarkoittanee eniten isompia häämeikki-keikkoja ja satunnaisemmin niitä yhdelle henkilölle tehtäviä meikkejä.

Mup_Sonja3
Sonjalle häämeikkiä 2014 – Kuva: Gerasimovich Photography

Toiminimeä en ole vielä perustanut, mutta teen sen varmaan tammikuun puolella jos yhtään alkaa tuntumaan siltä, että keikkaa alkaisi pukkaamaan tulevalle vuodelle. Juttelin tuossa verovirastoon ennen asian virallista julkistamista ja sieltä osattiin kivasti neuvoa, että mitä kaikkea pitää merkata ylös kirjanpitoon veroilmoitusta varten ja muutenkin tuli hyvää neuvoa näistä asioista.

Askartelin tietysti heti myös kirjanpitoa varten oman mustan kirjasen, jossa on sivuja sen verran, että siihen samaan mahtuu tarvittaessa vaikka vuosikymmenen verran meikkikeikkoja ja tuoteostoksia :D Löysin myös sopivan muovitaskun kuittien säilyttämistä varten ja pitäisi vielä käydä kirjakaupasta hakemassa sellainen itsejäljentävä kuittivihko, josta voi antaa meikkiasiakkaalle oman kuitin ja saan oman version kirjanpitoon.

Että jos pääkaupunkiseudulla (tai lähiseuduilla) on kiinnostusta ja tarvetta meikkaukselle niin heittäkää vaan sähköpostia: marianniinan (at) gmail.com

Tästä tulee jännää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.